sâmbătă, 28 iulie 2018

Ce poate sa previna gargara


Gargara, cu totii am auzit de acest obicei si il practicam din diferite motie, intrucat acesta se dovedeste a fi util in mai multe conditii. Asadar, tratamentul cu gargara reprezinta o solutie practica in diferite contexte, fiind chiar eficient, cu toate ca in anumite cazuri este vazut un lucru tabu, barbar. In schimb, nu exista riscuri, procedeul este simplu, motiv pentru care atunci cand te confrunti cu diferite probleme la nivelul gurii sau al gatului, aceasta poate fi solutia ideala pentru a te simti mai bine.

Ai grija de dintii tai
Igiena joaca un rol esential pentru evitarea dintilor, care se pot dovedi a fi foarte periculoase, iar in acest sens stomatologii recomanda sa ne spalam dantura de doua ori pe zi, insa la fel de importanta este si folosirea atei dentare pentru eliminarea resturilor stocate intre dinti. Totusi, este bine cunoscut faptul ca gargara este ideala in acest sens, astfel ca se poate pregati o solutie cu apa si sare pentru a clati gura de mai multe ori pe zi. Aceasta solutie are proprietati antibacteriene, iar pentru improspatarea respiratiei se poate apela la apa de gura.

Elimina candida bucala
Infectiile la nivelul cavitatii bucale sunt foarte comune, iar pentru combaterea acestora, bineinteles, sunt mai multe variante in acest sens. De exemplu, gargara cu bicarbonat de sodiu reprezinta o optiune care merita luata in calcul intrucat solutia este simpla: doua lingurite de bicarbonat trebuie amestecate bine intr-o cana cu apa, iar cu aceasta solutie se va clati gura de mai multe ori pe zi. Datorita proprietatilor sale, bicarbonatul de sodiu ajuta la distrugerea ciupercii care duce la dezvoltarea candidei bucale, iar acest tratament ar trebui pus in practica o perioada de minim 30 de zile, urmand ca simptomele sa dispara treptat in aceasta perioada.

Indepartarea halenei
Halena este un fenomen care poate aparea din diferite cauze, fiind ideala combatarea sa prin toate mijloacele posibile. Insa de ce sa fie alese niste tratamente complexe, cand gargara este mult mai simpla? Solutia poate fi alcatuita din cateva frunze de salvie combinate cu menta si pisate intr-un pahar cu apa, iar daca problema persista este important sa se apeleze la specialist intrucat halena poate fi un simptom al unei afectiuni mai complexe.

Fara dureri de gat
Durerile in gat sunt foarte comune, in special, in cazul celor care consuma periodic bauturi reci sau celor care fumeaza, iar ca alternativa la pastilele dedicate problemei, este ideal sa se apeleze la gargara cu apa si sare, fie cu miere si suc de lamaie. Tratamentul cu gargara se dovedeste a fi foarte eficient pentru combaterea durerilor, astfel ca merita ca solutia sa fie folosita de mai multe ori pe zi pana la ameliorarea tuturor simptomelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu