luni, 2 septembrie 2019

Cu siguranta acesta este viitorul medicinei


Considerate a fi pana nu demult o componenta necunoscuta a medicinei moderne, prelevarea si utilizarea celulelor stem a reprezentat un proiect al carui valoare este data de abilitatea acestora de a se metamorfoza in structuri distincte, procesul fiind esential in vindecarea mai multor tipuri de boli. In acest sens, desi testele preconizau un grad de eficacitate ridicat la nivelul maladiilor din spectrul hematologic, cele mai noi descoperiri atesta abilitatea de a introduce aceasta metoda si in chirurgia plastica sau cea cardiaca, in scopuri reconstructive. Astfel, pe masura ce spectrul terapeutic al acestora se extinde, tot mai multe patologii ar putea fi ameliorate sau chiar vindecate de aceasta abordare, fapt pentru care prelevarea celulelor stem la momentul oportun poate face diferenta in calitatea vietii multor persoane.

De ce este bine sa recoltam celule stem la timp

Odata cu dezvoltarea tehnologiei ce tine de pastrarea materiei prelevate din organism, durata de viata a celulelor stocate corespunzator poate trece de 20 de ani, acest fapt fiind cat se poate de semnificativ. Deoarece indeosebi in ceea ce priveste bolile sangelui, simptomele pot fi minime sau chiar absente, certitudinea detinerii unei metode de tratament personalizata este binevenita pentru cei ce se confrunta cu un istoric familial de patologii cu rata mare de transmitere genetica.

Daca ne referim la procesul de prelevare in sine, momentul crucial de obtinere a componentelor mezenchimale este exclusiv cel al nasterii, dat fiind faptul ca pe masura ce organismul creste, toate tipurile de celule se specializeaza si ajung sa fie responsabile de o singura functie. Totusi, avand in vedere ca acest tip de tehnologie nu era disponibil la scara larga pana de curand, modalitatea de abordare pentru o persoana bolnava este prelevarea de celule stem hematopoietice din propriul sange periferic, metoda fiind de multe ori cruciala in faza de dupa efectuarea chimioterapiei. In acest fel, desi maduva iradiata nu va mai avea capacitatea de a produce noi precursori ai elementelor figurate, transplantul autolog va reusi sa sustina necesarul organismului pentru un numar variabil de ani.

Cum putem afla mai multe despre aceasta tehnologie

Daca si dumnevoastra va doriti sa faceti acest pas alaturi de o banca a carei reprezentanta se afla si in tara noastra, o simpla analiza a tipurilor de autorizatii stem sure va poate convinge ca este cea mai buna alegere. Acestea fiind spuse, dintre pachetele disponibile pentru care puteti opta nu vor lipsi analizele specifice fiecarei probe in parte, precum si modalitati optime de transport si stocare. In acest fel, gradul de autorizatii Stem Sure reflecta conditiile exceptionale in care sunt manevrate celulele, precum si stabilitatea data de parteneriatul strategic cu banca Biovault, utilizata pentru a stoca probe provenite din tara noastra si singura acreditata JACIE, cel mai inalt standard de calitate si siguranta de pe tot teritoriul Europei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu